jag lever

Nu har jag suttit inne i min 25 kvadratsmeter lilla lägenhet i två veckor och jag börjar snart krypa på väggarna. helt isolerad från omvärlden är min enda kontakt med omvärlden datorn, mobilen, tv:n och den lilla skymt jag får från livet på innergården när jag en gång om dagen går två meter utanför min ytterdörr för att hämta min post. Snacka om att det är min höjdpunkt på dagen.

På torsdag smäller det iallafall då vi ska tenta av straff- och processrätten så håll tummarna!

Au revoir!!!


00.39



Nu är klockan 00.39 och det är sånt här jag sitter och pysslar med. Sommarlov någon? 


Det här är INTE pasta carbonara



Men det ska det vara. Jag tror det underlättar om man har alla indigrienser.


identitetskris?



Inte trodde jag att det skulle locka så många läsare i Västerbottens kuriren


Guldklimtar från förra sommaren i förhoppning om att den kommande ska bli lika underbar


näsdukar, halstabletter och rättsmedel

Japp. Nu har förkylning satt igång på allvar och jag praktiskt taget lever på vicks blue vilka får mej att vilja kräkas. Jag hatar vicks blue, det smakar skit och jag är rädd för isbjörnar.
Iallafall, tentan närmar sig med stormsteg fast med hjärnan inlindat i snor är det svårt att lära sig allt om justering av åtal, rättskraft och kumulation. Min vanliga blogginaktivitet kommer säkerligen bli ännu mer inaktiv tills tentan är över och då min isolation upphör och mitt liv återupptas.

Jag tror förresten att Belgien kommer vinna eurovision och att sverige kommer att få skämmas över sitt bidrag - även i år.
Peace.



Dagens;

Matilda och jag diskuterar vår kommande vistelse i Sthlm:

- Det bli ju stressigt det här! Hur ska vi hinna med relaxavdelningen?


mat är oprioriterat i en students liv

Ida säger:
Jag är hungrig

Matilda säger:
Ät mat!

Ida säger:
orka

Matilda säger:
Jag längtar till mammas mat!

Ida säger:
Jag med. Hör på det här:
Potatis.



Jag bad butiksbiträdet om hjälp på H&M

- Jag vill bara ha en vanlig svart tröja.
- Hmm, det kan nog bli svårt....

Vart är världen på väg?


Ni vet att ni älskar mej.


snor

Gud har så här i tentatider belönat mej med världshistoriens fökylning, frågan är varför han hatar mej så mycket? Har i allafall precis fått mej en föreläsning om snor av min syster emma som är läkarstudent och som sa att jag nu befinner mej i den sektoriska (?) fasen, dvs. fasen då alla bakterier angriper en. Vad trevligt och lämpligt tänkte jag. Det är ju inte så att jag redan fått magkatarr av min nuvarande stressiga tillvaro ...nej, nu ska jag få en förkylning också. Tack världen.

Jag känner plötsligt en allergisk reaktion mot universum. Tyck. synd. om. mej.

Ibland hatar jag juridik

"Antag att sedan ett åtal bifallits eller ogillats, nytt åtal väcks mot samme gärningsman. Utgör den tidigare domen intet hinder häremot, hade det första åtalet endast under de i 45:5 1st BrB stadgade förutsättningarna kunnat utvidgas till att avse även det brott, som är föremål för det nya åtalet. I de fall detta måste avvisas på grund av res judicata, grundas detsamma däremot på sådana omständigheter som åklagaren enligt det sista stycket i denna pargraf alltid kunnat åberopa till stöd för åtalet i det första målet."

sommar snart


Plugg idag igen..

Fick panik imorse. FUllständig panik. Inte över den stundande tentan som många av er kanske tror. Nej, över att min lägenhet var så himla, för att använda min fina marbodialekt, sketen! Hela lägenheten fallerar så här i tentatider och även kroppen får ta stryk. Att ha en kost som enbart består av fil och mackor i två veckor är inte särskilt bra, men det går fort att laga och slinker lätt ner med en kopp kaffe. Iallafall. Lägenheten såg ut som en soptipp och jag fick panik. Panik över alla brödsmulor som låg i "köket", panik över alla sopor och över alla dammråttor under soffan. Tilda tror att min städmani är ett tecken på att jag börjar bli vuxen.

Värmen har fortfarande inte gett med sig vilket gjort att jag inte kunnat plugga lika mycket som jag borde. Det känns ksönt att ha något att skylla på för alla timmar man istället sitter ute på loftgången i solen och låtsas läser i en av Ekelöfs Rättegångshäften. Vid åtta tiden ikväll var dte dags att ta tag i "dagen" och börja plugga. Upptäckte dock att mitt kaffe var slut så fick sticka ner till ica för att inhandla löfbergs lila och en hushållsost. Imorgon ska bli en bättre pluggdag. Det har jag lovat mej själv. Bara det inte blir fint väder.


 Värmen vill inte ge med sig.


Ni vet att ni älskar mej.


väderproblem

Jag trodde aldrig att jag skulle sjunka så här lågt. Ända ner till den omätbara graden av otacksamhet. Med andra ord, och jag trodde verkligen ALDRIG att jag skulle säga detta men: snälla! Ge mej snö och dåligt väder!

Jag har försökt tentaplugga hela dagen men dte går inte i 25 graders värme och solsken. Det går bara inte. Har begett mej ner till skolan nu för att se om jag kan få något gjort. Från min bänk kan jag se halvnakna elever träna ute på ängarna inför brännbollsyran nästa helg. De springer omrking därutan kläder i hundra graders värme och igemte, under en utslagen björk, ligger en halv meter snöhög. Ironiskt.


Ni vet att ni älskar mej.

änder på campus

Det bor jättesöta gräsänder i dammen på campus och ibland är de ute och går mellan husen. Idag när vi käkade lunch ute fick vi sälklskap av två stycken. Hur mysigt som helst. Jag gillar änder.




En fin? och ömsesidig relation


Vad är det med söndagar?


Färgklick

Jag var inne på H&M:s hemsida för att kika in deras nyheter. Fick en total chock och och asont i ögonen när webbläsaren tänkt klart och sidan kom upp. Trehundra olika färger mötte mej och jag fick ont i huvudet. Stackars fjortisar som ska använda sig av sånt här. Hur tänkte man egentligen på H&M:s designavdelning? Var det typ: "Ja! Varför inte anställa en färgblind designer att utfrma våra kvalificerade hellokitty sminkförpackningar" 



Studiemotiverande? Knappast.


Definition fredagsmys;

Ah, jag älskar fredagar! Då kan man, utan att få dåligt samvete,. äta extra dyr mat och lyxa till kvällen rejältt. Kvällen till ära avnjöt jag därför en god middag bestående av fil, flingor och jag klunka i mig billigt rött vin ur en tetrapak. I mitt ljuva studentliv lyser fredagslyxen med sin frånvaro med sarkasmen är på topp! Halleluja!
   



Ni vet att ni älskar mej.


pluggdag utomhus

Det åskade för första gången på 300 år här igår vilket bidragit till att Umeå från och med idag och över helgen kommer ha kanonväder! Som norrlänning uppskattar man solen och värmen mycket mer än bortskämda sörlänningar då vi levt insnöade i ett konstant mörker de senaste 9 månaderna! Jag har därför kunnat sitta ute och pluggat idag och känt lukten av grill samtidigt som jag läst på om Josef Zilas påföljdslära. Har precis haft kaffepaus och ska nu återgå till böckerna...


 Ni vet att ni älskar mej.


sofistikerad brunett i falsk prada

Jaaa. Då har jag intagit min sofistikerad livstil igen med glasögon, uppsatt hår och barnsligt bekväma kläder eftersom tentapluggandet nu dragit igång på allvar. 3 Juni smäller det och därefter bär det av till Sthlm med Tilda för att sedan åka heeeela vägen hem till Skene. Förhoppningsvis kommer resan, tillskillnad från förra året, inte innehålla en överhettad bil, ett abs-system ur funktion, tre timmars väntan på E4:an, bärgningsbilar och korv i norrköping.

Nä, nu är det dags att koka en kopp kaffe till och fortsätta plugga. Au revoir.




Ni vet att ni älskar mej.


krig på ica maxi

Jag hatar kundvagnar. De krånglar alltid när man har stoppat i en peng och ska försöka få upp låskonstruktionen. De är tröga och oftast är hjulen felprogrammerade vilket leder till att kundvagnen dras åt ett håll - oftast i helt fel färdriktning. Kundvagnarna i Sverige uppehåller verkligen en undermålig standard och jag hatar dem av hela mitt hjärta. Men. Det finns en sak jag hatar mer än kundvagnar - tanter med kundvagnar. Dumma pensionärer i färgglada läppstift kör rally på ica maxi precis som de ägde stället. Om man inte passar sig blir man påkörd och inte fan ber de om ursäkt. Idag när jag var på ica maxi blev jag jagad av en  rosaklädd tant med hempermanent och kundvagn. Dumma klimakteriekossa.  Inför kundvagnskörkort för pensionärer OMGÅENDE!


Ni vet att ni älskar mej.

blogghelvete

Det sägs att för att ha en drivande och framgångsrik blogg så ska man skriva minst sex inlägg om dagen. Okej, tänker jag då. Men liksom, vad fasiken ska alla de inläggen handla om då. Jag menar, det finns en anledning till varför jag inte läser jättekända och framgångsrika bloggar med minst sex nya inlägg per dag och det är att bloggarnas fantasi är så utdömd vid det här laget pga av alla mängder av blogginlägg de måste skriva i veckan. Ta Blondinbella tex. Ett utdrag av handlingen i hennes blogg en dag ser ut ungefär så här:

Inlägg 1. Godmorgon. Det här ska jag göra idag.
Inlägg 2. Hej. Det här har jag gjort hittills.
Inlägg 3. Dagens lunch *personlig favorit not*.
Inlägg 4. Ikväll ska jag göra det här.
Inlägg 5. Idag har jag shoppat för så här mycket pengar.
Inlägg 6. Det här ska jag göra imorgon och det här äter jag till kvällsmat.

Pure crap alltså. Fantastiskt obegripligt att sådana kommersiella bloggar får 500 000 läsare per dag. Iallafall. Jag kommer rent prinicpiellt aldrig skriva sex inlägg om dagen. Och om jag i sådana fall gör, då kommer jag försöka ta mej själv i kragen och gå och skaffa mej en hobby. Eller ett liv.

Ni vet att ni älskar mej.




Kaffe har aldrig smakat så gott

Gud skapade jorden och gav människan kaffet.

Åh, denna välsmakande dryck. Efter att ha fått magkatarr och stränga order från läkaren att inte dricka kaffe trotsade jag den snygga läkaren Thomas i eftermiddags och bryggde världens godaste kopp kaffe. Har känt mej trött och allmänt destruktiv en hel vecka nu men så fort jag fick dricka favoritsorten från Löfbergs lila så fick livet en mening igen! Nu är jag sprudlande lycklig och hög på koffein!


Ni vet att ni älskar mej.

Livet på tvistevägen

Inatt vaknade jag 03.31 av att ett gäng aspackade killar står utanför min dörr på loftgången och sjunger en kass version av "I can´t help falling in love with you". Iskallt greppar jag trött telefonen, ringer polisen. Tjugo minuter senare och ett Magnus Uggla medley senare anländer polisen, musiken tystnar och jag somnar om.

Ibland kräver studentlivet drastiska åtgärder. Over and out.

Ni vet att ni älskar mej.


tre ungar och en golden retriver

- Ida, du är rena skolexemplet på magkatarr, dricker du mycket kaffe?
- Är påven katolik?

Åh, fick träffa världens gulligaste läkare på vårdcentralen igår. Efter att ha pratat med världens tjurigaste receptionist som besvarade mitt påstående om att jag hade så ont att jag var nära att dö med ett suckande "Jaha..." blev jag på betydligt bättre humör när jag fick träffa Läkaren Thomas. Jag ska gifta mej med en läkare. Sen ska vi flytta in i en gul tvåplansvilla i förorten, skaffa tre självuppfostrade ungar, en golden retriver och en mustang.

Jag ska bara bli frisk först.


Ni vet att ni älskar mej

Sötare ängel får man leta efter


Dagens konstaterande;

När man är sjuk och mår bajs är det fan legitimt att äta glass till frukost kl. 13.34. I övrigt består min nuvarande kost av följande:

Frukost: novalucol, omepracol, alvedon
Lunch: novalucol, omepracol, alvedon
Middag: novalucol, omepracol, alvedon

Som sjukling har man även privilegiet att utforska balticgruppens kollosalt kassa tv-utbud vilket gjort att jag idag tvingats titta på en repris av Go´kväll och Dagens rätt. Kontentan av detta; I love my life.




RIP Andra avenyn

Idag gick en kulturskatt i graven. Andra avenyn sändes för sista gången ever och jag kan inte i ord uttrycka mina känslor härför. Jag gråter. Andra avenyn var programmet med erkänt kassa skådespelare, med ett extremt orealistiskt händelseförlopp och en obeskrivbar inavel bland karaktärerna som sådär vackert karaktiserar alla kassa svenska lågbudget serier. 

Vad var det egentligen för pundhuvud på SVT som bestämde att man skulle lägga ner Andra avenyn? Oavsett vem som tog det inteligensbefriade beslutet känns sarkastiskt nog invasionen Irak ganska så smart i jämförelse. Med mitt kassa tv-utbud så ser jag ingen annan utväg än att nu börja följa Hem till gården.

Feel sorry for me.


Ni vet att ni älskar mej.

jag är iskall

David säger:
Jag är världens hemskaste människa. Jag är inte världsförälder, kommenterar inte dina inlägg och kallar dej skadad! Snälla Ida, kan du inte förlåta mej?

Ida säger:
Nej


sarkasm är mitt levebröd

Definitionen på vardag; dricka billigt vin, titta på "Fråga Doktorn" och leta efter örhängen på golvet. Åh, ljuva glamour, säg att du är här för att stanna. 

Ni vet att ni älskar mej.

hissjävel

fatta att fastna i hissen vid corona och tvingas sitta kvar där en timme...skrämmande. "Vi finns till för dej" är servicejourens slogan. Skrattretande.


KÄNDIS:



Ok, det kanske inte syns med personen jag har försökt ta ett smygkort på är inte mindre än Ranjit Roy - Robinsondeltagare från 2009. Han smyger ofta omkring på biblioteket och häromdagen fick jag världens guldläge. Ni ser ju, prisvärd papparazikänsla.



balans och harmoni

- Så nu är du plötsligt sprudlande lycklig? Det har inte slagit dej att du kanske är manodeprissiv och behöver hjälp?
- "Manodeprissiv" hör på den där gamla glädjedödaren. Du är bara avis för att jag insett att livet är skitkul! Slappna av och håll i hatten för nu jävlar blir det åka av!



Ja, så där jag. Nu har jag kommit in i en fin period full av harmoni, balans och beight nagellack, vilket betyder att jag tagit det där med humörsvägningar till en helt ny nivå. Jag bakade till och med bröd idag. Med russin i.

Nu ska jag gå och njuta av att jag är jag. Och fortsätta befinna mej i balans med lite lagom självgodhet.



Miss Balans o harmoni

Ni vet att ni älskar mej.


jag tror på tecken

Kolla! Titta! Se vad som låg i ett äpple jag åt; två kärnor som har växt ihop till ett hjärta.
Jag tror bestämt att LOVE is in the air.


RSS 2.0