hej pubertet

När jag var jobbig och fjortis och gicki högstadiet hade jag lunarstorm som alla andra korkade pubertetsbarn utan självdiciplin. Jagg ha fortfarande kvar mitt konto där och gick precis in och läste i "dagboken". Herregud. Jag skäms över mej själv - var jag verkligen så dum i huvet? Nåja, här kommer ett smakprov.


"hej hej hej
idag fick jag tillbaka minkudde som jag gjort på slöjden. fick inte så där jätte bra. jag hatar ulli! ( syslöjdsläraren) hatar henne! hon sa att hon inte kunde sätta ett högre betyg för att det bara var två lappar jag satt ihop. men vaddå två lappar?? dete ju för fan 15 lappar!!!!!!!!!!!!!!!!! plus två blommopr gjorda i lappp teknik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ( det e en lapp kudde jag gör asså)
hatar henne. usch!’’

SOM EN GÅNG NÄR JAG HADFE FÅTT NY MASKIN OCH INTE VISSTE HUR MAN SPOLADE SÅ FRÅGADE JAG SABINA I KLASSEN SOM OXÅ HADE NY MASKIN OCH VISSTE HUR MAN GJORDE... DÅ SA BAJS uLLI.. NÄ IDA DU FÅR LÄSA INSTRUKTIONSBOKEN.. DETE EENSKILT ARBETE!
och tror ni att jag fattade något av att läst den där jävlöa boken??
NNNNNNÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!! inte ett piss inte ett jävla piss.
sug.
hon gillar inte mej bara för att jag vågar säga vad jag tycker.. vi skulle nämligen skriva ett brev till henne om hur vi tyckte att hon betygsatte oss. jag skrev så klart ssom jag tyckte att det var totalt skitkonstiga grejer som hur man behandlade maskinen eller hur mycket tålamod man hade.. eller hur man ställde frgor.. vaddå konstit! men hallå vi är fan 15st ungdomar med ettt temprament om inte tål att orka vänta på när maskinen glappar eller när den går sönder. jävkla ulli!


hon kan gå och göra nått annat... piss och helevete."

london baby

eller vad säger du sara?





time to brag

Jag kan inte undgå det faktum att jag faktiskt är lite stolt över mamma som för tillfället designar ihop med Sonia Rykiel för H&M.




Och tack D som tipsade om http://www.bt.se/nyheter/mark/parisbussar-omkladda-i-marktyg(1796222).gm#articleimage-popup som jag hundra mil bort var ovetandes om. Danke.


auran är gul

sorry, dålig uppdatering på bloggfronten men livet är rätt hektiskt nu. Det är pm som ska skrivas, föreläsningar som ska gås på, bullar som ska bakas och räkningar som ska betalas. Bestämde mej igår kväll för att sätta igång med pluggandet prick klockan åtta idag och absolut inte senare än nio. Nu är klockan snart halv ett och jag har forfarande inte börjat. Hej diciplin.



 Visst ser jag elak ut på denna bilden? Typ cruella ida deville.
Jaja, ma kan inte var skenhelig jämt.


vill ha



Den här skulle ta min husmoderlighet till obeskrivliga höjder!


snart

Dagens faktum: det e snart mars! vilket betyder att det snart e påsk vilket betyder att det snart är sommar, vilket betyder sol och värme!!!

23.09

Inatt drömde jag att jag blev stalkad av lars winnerbäck. Han var dökär i mej och köpte vatten till mej i en kiosk. Senare i drömmen blev jag kär i honom tillbaka - vilket är väldigt konstigt eftersom jag inte gillar killar med långt hår. Är jag normal?


Ni vet att ni älskar mej.

OS

Jag är så fruktansvärt ointresserad av OS. Detta gör att jag i dagsläget känner en allergisk reaktion mot universum då verkligen ALLA tittar på OS. Och jag förstår inte varför. Okej, det e jättekul när sverige (väl) vinner och visst andré popps är rätt charming, men hallå - curling?

Vad e detta för trams egentligen? Tänk bara på alla miljontals dollar som gått till att arrangera bedrövelsen som vi istället kunnat använda till ja vet inte....bygga upp haiti? Men nej, inte kan vi frånta de långsmala muskelknutarna som tränat sen fosterstadiet nöjet att få staka tusen mil i en skog och kanske vinna en liten liten medalj och en stund i rampljuset. Nej det går inte.

Och inte nog med att OS visas i alla kanaler, det ska ju visas i tretusen repriser 24 timmar om dygnet också vilket gör att alla mina favoritprogram som andra avenyn, antikrundan och på spåret har utgått. Nä, nu får det vara slut på skiten.
Visst, jag kanske år tråkig, men att titta på 500 skidåkare i färgglada sparkdräkter ger mej ingenting så i brist på bra tvprogram får jag sätta mej denna lördagkväll och lösa korsord. Skeptisism är min nya nisch.


Ni vet att ni älskar mej. 

lyssna och börja älska


mat

jag är så hungrig - hela tiden. Ge. mej. mat! Seriöst, funderar starkt på om jag blivit gravid eller fått ngn konstig magsjukdom för fan vad hungrig jag är. Tur ät att man är hemma hos päronen över helgen så att man slipper laga mat själv. Eller laga och laga. Inte för att jag brukar göra det. Det låter sorgligt men jag tror faktiskt att jag bara blir sämre och sämre på att laga mat ju äldre jag blir. Jag är med andra ord fruktansvärt svinkass på att laga mat och kan inte komma på en endaste lite3n maträtt jag är bra på...förutom att koka perfekta ägg. Fan vad goda ägg jag kan koka. Men inte kan jag väl går runt ett helt liv och bara äta kokta ägg. Jag skulle ju dö av näringsbrist eller proteinförgiftning. Nä, jag måste lära mig laga mat...

sak att göra imorgon: köpa kokbok och hoppas på det bästa!

Ni vet att ni älskar mej.

från botten av mitt hjärta



Gör så att det slutar snöa!!!


snöhelvete

som sagt, jag som trodde att jag åkte FRÅN snön. Vilket jävla pissväder rent ut sagt. Det bara vräker ner, och jag som skulle på ljuskväll hemma hos jenny igår. Men näe - jag och helena fick stanna hemma då smhi gått ut med klass två varning och vägen till toprestorp är livsfarlig att köra även vid ett bra väglag. Vi tröstade oss med tre kilo godis och en film. Är lite orolig över huruvida mitt plan kommer lyfta imorgon eller ej men det återstår väl och se.

Jag befinner mig som sagt, för den oinvigde,  i skene nu i några dagar. En spontan visit där jag överraskade flertalet nära och kära med min vistelse, bland annat pappa som blev som förstenad (av lycka givetvis) när jag lugnt och sanstat skrämde honom med ett "hej" när han kom hem från jobbet häromdagen helt övertygad om att jag befann mej hundra mil bort i umeå.

Sånt är kul. Sånt gillar jag. Surprice, suprice. Ikväll blir det självklart melodifestivalen och nej, jag skäms inte ALLS över att älska det programmet och sukta efter christer björkman. Har lyckas få hit emma och mikael denna hafton vilket förhoppningsvis gör att kvällen blir grejt.

nä, nu ska jag sätta mej och filosofera lite över mitt PM.

Ni vet att ni älskar mej.

nu är det officiellt:

Jag kommer till Skene på onsdag!
Och jag gör det av en enda anledning:



1872 spänn - det är ni värda, och inte ett öre mer! Ha Ha!


happy fucking valentines day

I och med att mitt kärleksliv är lika händelserikt som döda havet i nuläget (vilket jag smärtfritt brukar förklara med orden att "jag vill ha det så" ifall någon undrar varför) så tänkte jag ge fan i det just idag och istället uttrycka känslor till saker jag älskar.
Så här kommer *trumvirvel* idas älsklings lista över alla saker jag gillar:
- Sjunde himlen
- Sköljmedel
- Choklad mousse (helst det jag åt på dagis)
- Nagellack
- London
- Sovlaki
- Mineralpuder
- Melodifestivalen
- Böcker av Martina Haag
- Queen
- Skvaller
- Norrländska
- Oggiv
- att jag får fräknar på sommaren


Juristens dag



Vilket betyder goodiebags från en massa olika byråer som sysslar med affärsjuridik. Snodde tretton ton pennor och tjugo kilo godis.


no comments neccesary



Ja, jag har begåvats med världshistoriens mest ogröna fingrar.


buissybrud

Känns som att jag i nuläget har femton kilo snor innanför tinningarna. Gud vad mysigt. Ídag är det för övrigt fullt upp. Seminarie mellan 13-16, stoooorstädning av lägenheten 16.15- 17.50. för att sedan dra för att hämta mamma på flygplatsen 18.05. Mycket att stå i mycket att stå i. i helgen börjar för övrigt jakten på en vinylspelare och för den som har en LP med bluesbrothers - jag köper den för tre miljoner.



 


febern botar jag med prince


Sjuk snorig och jävlig


Det är norrland det

Taget i ett grupprum på universitetet. Flnstrena sitter dryga metern över marken. Så ni sörlänningar - kom för fan inte och säg att ni har mer snö än oss!



hur är det nu man säger?

Sju års olycka? Jag bryr mej egentligen inte så mkt om att jag gjorde sönder min enda braiga spegel. Det som jag istället är bekymrad över är; hur ska jag nu kunna sminka mej och platta håret?





Om man tittar riktigt noga kan man skymta matilda som fick äran att bära ut spegeln till soprummet.


halsinfektion var diagnosen

vilket jag motverkar med ett besök på apoteket a la 472 kronor.



don´t get me wrong

Denna extrema bloggtorka beror på att jag i dagarna gått och blivit sjuk. Jag som har berikats med världshistoriens moståndskraftigaste immunförsvär och aldrig är sjuk har nu trillat dit. Alla andra har vinterkräksjukan - men jag slår högt och satsar alla kort på den gamla vanliga hederliga influensan. Och jag som lider av svår hypokondri tror att nu när jag väl blir sjuk så kan det inte bara vara en "vanlig" svenssonförkylning utan istället typ cancer. Och inte fan hjälper det av att man har en syster som pluggar till läkare och som lurar i en att man har en massa möjliga tänkbara sjukdomar..... Kunde vilket fall som helst inte gå till skolan idag för att arbeta med min basgrupp utan dagen har jag istället tillbringat liggandes i sängen drickandes kaffe och tittat på vänner. Nu ska jag dock städa lite och sen på en snabbvisit till sjukhuset.


baj baj.


sjuk

Just nu är jag alldeles för snorig och placebofebrig för att ens göra någonting. Var på maxi innan idag och köpte tulpaner och semlor. Efter den kraftansträngningen satte jag på ett sjunde himlen avsnitt och somnade och vaknade fyra timmar senare.  

För att citera matilda; Nä, men jag mår bra.


Människor jag vill ska flytta till umeå















att jag har svarta trosor på mej betyder inte att jag vill ligga med dej

Har precis kommit hem från ett studiebesök hos kvinnojouren och om inte ett sånt besök får en att hata män så vet jag inte vad som skulle göra det. Funderar nästan på att bli anhängare till feministiskt initiativ men då blir man väl hotad till livet och beskylld för att hata män.

Efter att ha varit på föreläsningar om mäns våld mot kvinnor och läst en massa om våldtäckter och sånt skit så kan jag bara konstatera en sak: samhället lägger sitt fokus för att motverka våld och övergrepp på helt fel grupp. De lägger fokus på offren (kvinnorna) och uppmanar dem att inte ha på sig för korta kjolar, inte gå ensam i parken sent en kväll, inte bli så fulla att vi blir lätta våldtäcksoffer, inte vara ute när det är mörkt, inte gå hem själva från festen, inte ha på oss urringade toppar, inte det och inte det. De begränsar vår frihet och tror sig på det viset kunna minimera antalet våldtäckter. Knappast skulle samhället våga minimera mäns frihet. I en bok jag läser just nu gör författaren en jämförelsen med den vanligaste av alla brott som begås, nämligen krogvåldet. De inblandade i krogvåldet är uteslutande män. Ändå skulle samhället aldrig (under inga som helst omständigheter) uppmana män att inte dra till krogen en fredagkväll, att stanna hemma i lugnets tysta vrå och glo på tv istället. ALdrig. No fucking way. Men att säga vad tjejer ska ha på sig, vilka vägar de ska gå, inom vilka geografiska områden de ska röra sig, hur de ska bete sig - detgår bra.
 
Till och med i unga år får man från sina föräldrar höra att man alltid "ska säga nej" om man inte vill. Men hur många föräldrar är det om uppfostrar sina söner till att tolerera ett nej? Varför lägger inte samhället fokuset på gärningsmännen och uppfostrar dem till att tåla ett nej, att respektera ett nej, att inse att bara för att en tjej bär kort kjol och urringat linne så är det inte bara att tuta och köra. Varför gör inte samhället det?  Vi tjejer ska kunna gå runt helt jävla nakna utan att ens riskera att bli utsatta för övergrepp. Men så fungerar det inte idag. Frågan är varför? Jag läste nyligen att 99% av alla våldtäckter begås av män - vilket i domstol oftast brukar rättfärdigas med att skulden antingen läggs på kvinnan för att hon för kvällen var klädd på ett visst sätt eller betedde sig som att hon ville eller att "mannen inte kunde behärska sig och det bara blev så". Att en man inte kan behärska sig har sin grund i den vedertagna uppfattningen att deras testosteron gör dem ostoppbara - de kan inte besinna sig och bara måste få våldta den stackars gråtande flickan för annars sprängs de. Till och med Dr. Phil jämförde tonårskillar med tickande bomber som om de inte fick ge uttryck för sin bisarra kåthet skulle sprängas. Dr. Phil klämde även ur sig den intelegensbefriande repliken: "När testosteronet slår till finns det inget som kan stoppa en grabb". Okej, inte ens hans förnuft eller känsla för rätt och fel? Det här argumentet är under all kritik. Om testosteronet nu skulle göra män till intelegensbefriade puckon så skulle vi aldrig kunna ha män i maktpositioner i samhället med tanke på den risk det skulle medföra om nu testosteronet skulle få en man att tända till....Gud vet vad som kan hända då. Ironiskt i det här sammanhanget är att typ 99,99 % av maktpositionerna i Sverige utgörs av män. ¨Så lägg ner testosteronskitsnacket, sluta titta på Dr. Phil och låt mig gå naken!   









ny lagbok beställd

Firar att jag klarade tentan genom att unna mej själv en ny lagbok - en blå dessutom! =)


sms konversation

så här lätt är det att bjuda upp min kära syster till umeå:

Jag: ring mej!
Emma: jkag kan inte, har ingen mottagning. vad handlar det om? Är du kär i david h?
Jag: Haha! Nej det var igår! Gud, emma du är så efter! Jag vill att du ska hälsa på mej!
Emma: Simon L?
Jag: Hälsa på mej!!!
Emma: Nu vet jag: david andreasson
Jag: Fuck off. DU är inte väldkommen längre.
Emma: Robert?

andra februari

Fortfarande snöigt och jävligt. Men inte ens snön och den bisarra antarktiskylan kan dämpa mitt glada humör. Min aura är spränggrön! Dagen har hittils bestått av rostat bröd och läsning av "en riktig vålödtäcktsman" som står på våran litteraturlista och som är så jävla bra, läs den! Ikväll ska jag dra iväg på studiebesök till kvinnojouren och i helgen blir det shopping med mia och äntligen äntligen börjar melodifestivalen - ah, bert karlsson och palijetter i en härlig symbios!

Paece and löv.

jasmine tycker att denna är "så jag"


ett ord

lättnad. Firar detta genom att belöna mej själv med en ny säsong av sjunde himlen. Peace and löööv

RSS 2.0