Jag är inte gjord för norrland. Jag ÄR en västkusttjej.

Det finns tre anledningar till varför jag gillar Skene så mycket. Helena, Jasmine och Jenny. Har tillbringat eftermiddagen med dem och ätit våfflor. Känns underbart att få umgås med folk som inte anmärker min sk. göteborgsdialekt utan där alla "talar samma språk". Underbart, underbart. När dörrarna öppnades till planet efter att vi landat i Göteborg hörde jag en av flyplatspersonalen säga; "Hallå eller!?"

Ahh, tänkte jag,  nu fan är jag hemma! Och inte en snöflinga så långt ögat kan nå!

Ni vet att ni älskar mej.



Skäääääääääne

Den första spontana reaktionen när jag landat i gbg var: vart fan är all snö? Seriöst, jag var helt chockad efter att ha tillbringat de senaste två månaderna i umeå där det fortfarande är tre meter snö utanför ytterdörren och där man inte kan gå utanför dörren utan full "jagskavandraifjällenmundering". Shit shit shit. Sverige är ett väldigt avlångt land. Men Men. Tyvärr regnar det lite här idag och är mulet men resten av veckan ska bjuda på sol vilket betyder VÄRME!

Nu är de första timmarna i skene avklarade och mamma har redan konstaterat att
1. nej, jag har inte börjat prata norrländska. än.
2. Jag har fått långt hår
3. jag ifrågasätter allt hon säger
4. jag har fått konstiga matvanor
5. jag sover fortfarande lika mycket
6.jag har slutat följa alla tv-serier på trean och femman. Stort framsteg. Stoooort framsteg.

Nä, nu ska jag läsa Borås Tidning och njuta av regnet. Ciao!


Ida Linnea Ericsdotter

Ida Linnea Ericsdotter. Hur bra låter inte det? Japp, jag är i namnbytarsvängen och har sedan ett par timmar tillbaka starka planer på att byta efternamn. Ida Linnea Ericsdotter, det klingar fint!

Fick den briljanta idén idag i skolan och ringde genast hem till syrran för att få henne att också vilja byta efternamn och efter en stunds övertalan så kunde hon tänka sig att gå med på det. Då kommer vår familj på fyra personer att ha tre efternamn, Josefsson, Larsson och Ericsdotter. Undra vem man i sådana fall ska addressera julkorten till? Familjen Josefsson/Larsson/Ericsdotter? Som tur var bor varken jag eller Emma hemma fortfarande så det där med julkorten bör inte bli några bekymmer....

Helena var den första som fick veta om min briljanta bytanamnidé. Hon var inte jättepositiv till det och undrade om inte detta, precis som när det gäller tatueringar, är en fas jag är inne i just nu och säkerligen kommer tröttna på om en vecka. Men det skiter jag i nu. Jag ska byta namn!


Vänligen,
Ida Linnea Ericsdotter

bredbar

Jag hatar Rustas tv-relkam. Ångest. Jag får sådan ångest av att se den så varenda gång den visas stänger jag av tv:n. En massa japaner som springer runt och gör peace tecken vid tvål avdelning och ska fotograferas vid kassorna får mej att vilja spy. Jag tål det inte. Jag gör det bara inte. Spare me.

Jag gillar mej själv betydligt mer. Jag gillar mej själv jävligt mkt om jag ska vara helt ärlig. Jag ska gifta mej med mej själv och leva lycklig i resten av mitt liv. Det vore fint. Kanske lite jobbigt rent praktiskt dock....

På tal om reklam så dör jag av skratt och höjer volymen på tv:n varje gång reklam för den lokala klädaffären Gregers visas på tv. Slå den här: Gregers - mode för medvetna män.

Jag dör. Medvetna män in my ass. Ingen medveten man går in i en affär som
1. Heter gregers
2. Har värdlens töntigaste tv-relkam som får det att svida i magmusklerna.


Ni vet att ni älskar mej.






Dagens fråga;

"Har du något långt?"

En jävligt specifiserad fråga Tilda ställde mej idag. Svarade nog aldrig riktigt men när hon lämnade min bostad gjorde hon dte med mitt skohon i ena näven. Jaja...

Sjuk idag asså, har inte sovit så bra inatt eftersom jag typ låg och yrade om att jag skulle dö för att jag mådde så illa. Nåja, vaknade av ett hemskt tjut - min brandvarnare. I tron om att det brann nånstans skenade jag upp ur sängen men upptäckte som tur var innan jag sprang ut utan kläder att det varken var några eldsvådor eller någon rökutveckling i lägenheten. Branvarnaren började sedan att pipa en gång var 30 sekund och jag ringde därför till alla smarta killar jag känner i hopp om att de kunde förklara varför skitvarnaren höll på sådär. Fick reda på att batterierna tydligen var för kassa så jag var tvungen att byte dem. jaha. Och hur i helskotta gör man det då? Jo, man ringer sin snälla hyresvärd som i hyresavtalet prydligt har förskrivit att "vi hjälper dej med alla praktiska oängelägenheter som kan komma att uppkomma hos din tid hos oss. Din trivsel är högsta prioritet för oss". JÄVLA FUCKING BULLSHIT. jag ringde och fick som svar; du kan få hjälp imorgon. Vilket betydde att jag skulle få sova, dessutom sjuk, i det här jävla oväsendet. Som tur var kunde jag och tilda slå våra kloka hjärnor ihop så det löste sig.

Fortfarande sjuk dock och dessutom med en trasig dvd och en sjuhelvetes massa skolarbete efter sig. Maj gadh.


jag bara är

Jag diskuterade en sak med tilda idag. Vi förstår inte hur människor kan med att typ skriva "åh, jag är så jävla deprimerad" i olika internetsammanhang. Att man överhuvudtaget ens kan med att lämna ut sig så är för mej en aning tveksamt. MEN. Jag ska inte vara sämre än alla andra så....

Eftersom alla andra verkar kunna utrycka sina känslor så bra på bloggar, i msnfönster och på fb så tänkte jag göra detsamma och ställa mej själv frågan: VAD I HELVETE HAR DET VARIT MED MEJ DENNA HELGEN?

Jag sover. Jag bara sover. Sover och är arg. Jag har lågt blodsocker, pms, ångest och en jävla duns av omotivation. I nuläget är jag så jävla förbannad att inte ens sjunde himlen kan muntra upp mej.

Sådär....fint försök. Min aura är röd och jag vill spy.

Fuck off.

på tapeten just nu

Ahhhh. Har förberett mej inför veckans häktningsspel hela dagen och ska avsluta dagen genom att titta på bridget jones dagbopk med favvotilda.
Peace and love.



jag har hittat min gren

Jaha, då är man tydligen lik en kändis nu då. Jag som aldrig varit lik någon och därför känt mej oerhört speciell och unik, men icke sa nicke. Nu är jag lik Cobie Smulders, dvs. Robin i How I met your mother. Själv är jag en aning tveksam, men men.


Hett hett hett eller rockkväll










Nussebil

Nussebil har blivit enögd så nu bär det av till ersboda och Peugeots verkstad. Bilen har inom loppet av ett år dessutom ådragit sig en massa andra skador då jag bland annat körde in i en fyrkantig lyktstople i stan i höstas och för två veckor sedan skrapade av ytlacket när jag skulle få bort all jävla is från bilen. Bra jobbat Ida. Nåja, det löser de på ferrari i skäne i sommar. Annars rullar vardagen på, har äntligen fått iväg alla jobbansökningar och håller just nu på att läsa Lisas vrölbra promemoria som jag ska opponera på fredag. Annars händer inte så mkt mer, snön ligger kvar och jag försökte tjuvstarta våren med att ta på mej skinnjacka häromdagen. men uppenbarligen var inte ume redo för den redan vårinställda Ida Josefsson så skinnjackan fick åka in i garderoben igen och jag blev på dåligt humör. Gud ta bort snön och ge mej plusgrader.


   


Ni vet att ni älskar mej.


Här sitter jag och äter bulle och apelsin

Dagen inleddes med en aldelles för lång sovmorgon, har inte varit så trött sen jag var typ tre. Men men, begav mig till skolan och upptäckte att de (som vanligt) inte hunnit skotta vägarna va<rpå jag kom försent till skolan. Preparerade mig med kaffe för att jobba med basgruppen.

Lunch vid NH idag vilket betydde okokta potatisar, köttfärslimpa och en trocadero till det. Mycket gott.

Resten av dagen kommer gå åt till att söka ännu mer sommarjobb och börja med uppsatsopponeringen. Ciao!

jag saknar självdiciplin

Den försvann när jag flyttade till umeå. Någon som har lite över att dela med sig av? Kronprinsessan? Kamprad? Bill Gates? Blondinbella? Gud? Någon?


 



Ni vet att ni älskar mej.


life as I like it

Ahh! Min aura är GRÖN igen! Fantastiskt härligt! =D

Gårdakvällen hemma hos mia och thomas var fin fin och jättetrevlig och mia blev mkt glad över den lila orkideen jag införskaffat till henne. EFtersom jag är en väldigt rättvis person som tidigare gett mias coola pappa en likadan blomma så tänkte jag att mia skulle få en likadan. Orkideen döpte vi till Lennart. Tulpaner är tecken på lycka, orkideer är tecken på den finaste av vänskap =)

Iallafall, dagen till ära håler jag på och storstädar hela lägenheten och ska snart bege mej iväg till mia för rockstyling inför kvällens sittning. Det är nollgradigt här idag vilket betyder att våren äntligen är här...funderar starkt på att inviga min vrölsnygga skinnjacka. På tal om uttrycket "vröl" så är det ngt jag såhär uppe i norrland måste vänja mej av vid då jag alltid möts av gapskratt när jag använder det. Nåja. Livet leker. Och nu är det bara 17 dagar kvar tills jag får träffa Helena och alla andra! Längtar!



Ni vet att ni älskar mej.


På väg till norra sveriges hetaste par

yes, i´m on my way to mia och thomas denna underbara fredagkväll! Har inte så mkt mer att tilläga utan ni får ha det så jävla underbart!


Me and maj lava!


Ett tal till mej själv

Ida, du måste skärpa dej nu. Du måsta ta tag i ditt liv och bli mer seriös. DU kan inte sova bort ditt liv. Seriöst - gå upp kl. 12.51 en torsdag? Det går inte...Dessutom. Slutta försöka övertyga dej själv om att "Hem till gården" är en bra och verklighetsbaserad serie, jag vet att du bara tittar på den i brist på annat och för att karaktärerna har så härlig dialekt, men snälla det representerar botten på din tönktkurva. giviitupnow.

Sen måste vi ta upp det här med din dygnsrytm i övrigt - du måste gå och lägga dej i tid, gå upp i tid, komma till skolan i tid och från botten av mit hjärta: sluta titta på sjunde himlen mitt inatten. Du har dessutom kommit såpass långt att det är dags att sluta gråta till "förlossningskanalen", "spårlöst" och "Familjen annorluna". Visst programmen är till viss del sentimentala, men det betyder inte att du ska gråta så mycket att du slipper sminka av dej. Du måste även sluta vara mörkrädd - seriöst du är 21 år. Ingen kommer att komma och ta dej. Och även fast jasmine lurat i dej att du kommer bli hemsksökt så måste du inse - att det kommer du inte.

DU måste lära dej att göra slut på alla schampo och balsamflaskor innan du öppnar nya. I nuläget står det fyra triljoner förpackningar i din dusch som tar upp 99% av govet därinne - det kommer inte fungera i längden. DU håller i detta nu dessutom på att gå in i ett farligt kaffeberoende. Och sluta skyll på Lisa för det, det är ditt eget fel. Så sluta missbruka kaffe, det missfärgar tänderna, leder till abstinens och gör att du blir pank. Se även till att få i väg dina jobbansökningar som varit färdigskrivna i en månad, fixa ditt internet,ring kommunen, ät frukt, betala räkningarna i tid, använd  motorvärmaren,anmäl dej til röda korset, sluta ha svart opolerat nagellack, platta inte håret, lämna tillbaka bibliotekets böcker INNAN alla krav kommer, bädda din säng, lär dej laga mat, sluta bli hysterisk över småsaker, sluta sniffa sköljmedel, sluta shoppa onödiga saker, skaffa ett till fadderbarn, spela mer gitarr, läs dagstidningen - titta inte bara på bilöderna och tvtablån, lev i nuet, plugga mer, skaffa rutin, skaffa inte en tatureing, släng alla bläckpennor som inte fungerar, använd handsfree, kör försiktigar, tvätta bilen, vattna dina blommor.  Men först: ta hand om berget av disk som väntat i köket ett halvår!



 

Min belöning



Sommarens finaste klänning som jag införskaffade idag! Försökte intala mej själv att PM:an var fruktansvört jobbig att skriva så att jag skulle förtjäna denna. Riktigt så kanske dte inte till...men whatever...den är min nu iallafall!


1499

EN våldtäkt är en våldtäkt - eller?
Om den komplicerade gränsdragningen mellan våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjande av barn.

1499 ord. Klar. Done. whatever. Godnatt.


knivskarpt

Jag håller i skrivande stund på att öka mina matlagningskunskaper genom att - barabatadam! - laga pastagratäng! Till den lyxiga måltiden tänker jag avnjuta ett glas vatten och se på Familjen Annorlunda på tv4 play. Detta blir uppladdningen för att sedan orka sätta sig och göra slutklämen på PM:an som ska in imorgon. Tänkte även hinna med att boka biljetter till skene inför påsk, se över min anmälan på studera.nu, samt skriva klart mitt CV. Oj ojoj,mycket att stå i. Nu kokar pastan över!

NI vet att ni älskar mej.


Paprika

Mitt PM har gått från 1683 ord till nuvarande 1517 ord. Jag har i nuläget stans mest innehållslösa metod och materialbeskrivning á la en mening och ett syfte utformat ungefär så här: "Mitt syfte med denna PM är att slippa slösa så mycket energi på det, bli klar så fort som möjligt så att jag kan fortsätta mitt roliga liv, punkt."

La familia där hemma tycker att jag har börjat prata konsigt. Och då är det inte min smygnorrländska som jag år SÅ stolt över. Nä, det är för att jag uppenbarligen börjat använda uttryck som: "huruvida", "det ligger för handen", "motsägelsefullt", "eljest", "därhän", "anses brukligt" mm. mm. Hjälp mej, jag håller på att utvecklas till en tråkig jurist.



Nu måste jag lära mej lite om påföljder. Det kommer bli bananas.


det stavas: promemoria


ta på dej skoooornaaa

- LIIIIIIIIIIIISA!!! Snön smälter! Såg du inte att vägarna var snöfria imorse!!! Det är vår!
- Jo, jag märkte det. Snöarbetarna har varit uppe hela natten och skrapat vägarna. Det är inte våren. Kom tillbaka igen om tre månader.


Jippi! Solen lyser och snön smälter - i södra Sverige. Åh, gud vad jag är avundsjuk. I södra sverige går de runt i shorts och äter middag ute medan jag förfryser fingrarna bara jag ska ut och hämta posten. Nåja, solen lyser faktiskt här med och det är ett sånt där underbart "åka skider väder" som familjerna hendricson och josefsson alltid ville ha i hundfjället. Och imorse (korrigering; 11.32) när jag låg halvvaken i sängen hörde jag faktiskt hur isen smälte utanför mitt fönster. På tal om is så var jag och handlade på Maxi igår. Och när jag kom ut till min bil hade solen gjort sitt och all is på baksidan av bilen hade smält bort och det lg nu en stor hög med issplitter bakom bilen. Såg ut som en ismaskin flippat ur. SÅ nog är våren på väg alltid - till och med i umeå.

Och om någon vecka byter vi till sommartid. Jag å min soida behöver dock inte ändra mina klockor då de varit oinställda på det sedan i somras. Nu vil jag bara att snön ska bort så jag kan få gå i mina converse och ha min nya skinnjacka.




Sommaren jag minns. Kan det bli bättre?


Ni vet att ni älskar mej.


Marhaba

Anses det som normalt att sitta och blogga kl. 23.34 lyssnandes till Nat King Coles "Unforgettable"? Fundera ni över det så lyssnar jag vidare...


herregud bokstavligt talat

Ida Josefsson ger 57 900 träffar på google. Jesus ger 168 000 000 träffar. Det är egentligen jävligt intressant just för att det är så missvissande. Här sitter jag, Ida Josefsson her self - en kvinna i sina bästa år - men som uppenbarligen inte är lika levande och trovärd i jämförelse med en man som:
1. Levde för femtio triljoner år sedan
2. Som det inte finns ett enda okritiserat argument som talar för att han ens har vandrat på jorden
3. Som mest troligen hade skägg
4. Som var analfabet, fattig, saknade talerätt men ÄNDÅ predikade utifrån heliga texter
5. Saknade tänder
6. som saknade personnummer
7. Som kom till utan sperma
8. som redan dött
9. som "återuppstod"

I vilken position sätter då detta mej i? Betyder det att jag är helt betydelselös eftersom värdlens mest ifrågasatta identitet uppenbarligen existerar i detta nu mer än vad jag gör? Men gud vad trevligt.
Nu ska jag dricka vin och grubbla vidare.



Underbart från Ida sjöstedt

New Lace SEK 949, Ida Sjöstedt - NELLY.COM


4 anledningar till varför jag hatar vintern



Typ 6 cm tjock islager. Kul.



Och på dessa två bilder ser man ett av fyra dörrhandtag igentäckta av is. Kul.


time of my life



Håller på med ett titta-på-gamla-bilder-marathon. Shit, vad gamla och fula bilder det finns. Den här är från somamren inann jag börjar gymnasiet.Jag hade för tillfället tappat mitt förstånd och blivit blond.  


soooommmmar ge mej

Titta vad lycklig jag är när jag får ha sommar!













Varför känns denna bilden så porrig? =D


Ni vet at ni älskar mej.


stressad



Jag vill ha sommar så jag kan få vara lugn o harmonisk.


RSS 2.0