Sov

Nu är klockan 01.02 och jag har fortfarande inte somnat. Detta är desvärre ingen ovanlighet när det kommer till mej och mina knasiga sömnvanor. Första året jag bodde i Umeå sov jag jättedåligt. Medan åren gick så förbättrades dock min sömn men den är fortfarande långt ifrån bra. Och hur skulle den kunna vara det med en flöjtspelande granne till höger, basspelande töndöv jävla granne till vänster, och gökande grannar våningen ovanför? Efter ååååår av sömnlösa nätter har jag nu till min stora glädje hittat ett botemedel mot mina sömnproblem; min lågstadielärare. Min lågstadielärare var så tråkig att hon inte skulle synas om man ställde henne framför en grå vägg. Min lågstadielärare var så tråkig att blotta tanken av henne får mej att somna. Godnatt.

surprise!

Hittade till min stora glädje min gamla digitalkamera här hemma i skene. Kameran var bland annat fylld med massor av bilder från sicilienresan i somras som jag glömt av. Satt och skrattade hyseriskt till några av bilderna, tänk vad kul det är att minnas tillbaka. Tänk bara på alla jävla gymnastikpass som arrangerades i poolen...Många av bilderna har jag dock i egenskap av mej själv sekretessbelagt...
























Emma 25 år!


Har försökt skriva ett långt inlägg och berätta för alla om hur underbart det är att ha dej som storasyster. Berätta för alla hur mycket jag tycker om dej och hur otroligt stolt jag är över dej. Men, efter flera misslyckade försök kom jag fram till att det inte finns några ord som kan beskriva hur fantastisk och fin du är. Du är helt underbar. Tack för att du är min.


Stort grattis världens finaste storasyster!






Far och dotter konverserar

- Pappa, jag har funderat lite kring min blivande lägenhet i Göteborg. Jag tror jag måste ha en walk-in-closet. Jag menar, man måste ju faktiskt sätta en lägsta nivå på de krav man har... - Ja, självklart. Problemet med dej är att dina lägsta krav är så jävla höga...

Jag hatar hockey

Jävla skidåkning. Jävla hockey. Jävla meningslösa sport. Jag hatar det, jag bara hatar det. Det är det enda jag känner just nu. Hat. Mot all form av sport, Guds värsta påfund. Jag hatar sport.

Beger mej till skene

Nu tar jag en veckas ledigt och åker hem till Skene för att umgås med nära och kära och fira emma som fyller 25. Jag planerar även att glömma bort allt som har med Umeå att göra under veckan. Jag och Norrland befinner oss nämligen i krig med varandra för tillfället. Jag har därför bestämt mej för att åka hem och ladda batterierna. Over and out.

My life is briliant

Det finns en grej i mitt liv som förtjänar mer uppmärksamhet och berömmelse. Den förgyller min vardag och jag vet inte hur jag skulle klara mej utan den. Det är min skyldighet att nämna den mer här på bloggen. Den trädde in i mitt liv som en skänk från ovan tidigt i höstas och har aldrig gjort mej besviken. Den har ständigt presterat och fått mej att känna mej speciell. Mina damer och herrar jag talar självklart om min pasta och skinksås! Jag älskar den, jag fullkomligt älskar den! Den får mej att känna mej som mamma Annie Camden i Sjunde Himlen när hon lagar "pasta and cream sause" till alla 300 barn som de tycker så mycket om. Och voila! Därmed vet vi att jag kommer bli världens bästa mamma (i sann Annie Camden anda). Mina barn kommer nämligen bara få pasta med skinksås! Så tack Gud för att du uppfann pastan och skinksåsen, cred till dej!

Jag och mikael for till affären

För att köpa vattenkokare till specialpris. Vattenkokarna var slut så jag köpte mej en iphone istället!!!

tyckeromdej









Julklappstips!






För trehundrafemtioelfte gången: ja, jag vill fortfarande ha en förstoring av denna svinballa bild på mej från typ högstadiet i julklapp. Och ett piano. 



ett tal till mig själv


Ida.
Om man är ute en kväll och inte går och lägger sig förrän 03.22 så ska man inte få för sig att baka 25 gramhamsbullarna dagen därpå. Hörde du det? INTE.

Tack för mej.


dagen efter...


Idag kom jag på mej själv med att titta på rally. Stängde snabbt av teven och skämdes lite...

Hälsa Familjen!

Ikväll vankas det utgång. Först förfest hos mia och sedan bär det va till corona där Familjen tydligen spelar. Jag tycker inte om Familjen. Jag tycker de suger. Därför värmer inte jag upp till någon "Det snurrar i min skalle". Jag kör istället Jay Smiths version av Black Jesus på repeat, repeat, repeat, repeat, repeat.....

Ha en underbar lördagkväll.. =)





Grattis världens vackraste




Jasmine 21 år






Sköljmedelsproblematik


Okej, problem, problem, problem. För den oinvigde är jag sköljmedelsexpert. Jag kan allt om sköljmedel. Vilket märke som passar till vilket typ av material, vilken doft som passar till vilken färg och vilken doft som passar till allt. Jag är inte bara sköljmedelsexpert, jag är också sköljmedelsfantast. Sköjlmedel är min drog och jag blir glad av att bara kolla på flaskan med mitt älskade Softlan Apple Blossom med en söt bebis på framsidan. Jag kan i veckor se fram emot när mitt sköljmedel ska ta slut så att jag får besöka sköljmedelsavdelningen på Maxi. Jag ryser vid bara tanken på att få ägna minst 15 dyrbara minuter åt att lukta på minst alla 300 sorter av sköljmedel, vilket oftast brukar medföra svår och obotlig huvudvärk. 

Jag är lyckligt lottad som efter år av letande äntligen har hittat mitt älsklingsköljmedel: Softlan Apple Blossom. Att överdosera denna väldoftande kemikalie är bland det bästa jag vet. Flaskorna brukar därför gå åt som smör i solsken. Och nu kommer vi till mitt problem; sköljmedlets baksida. Softlan säljs i två flaskor. En ful som är större och ekonomisk och en snygg som är liten och dyr. Jag köper alltid den lilla vilket är extremt osmart för en sköljmedelsberoende, överdoserande softlansabstinent-människa som jag faktiskt är. Jag tvingades därför vid gårdagens handling på maxi köpa den fula ekonomiflaskan. ÅNGEST!


Bilden på Softlans Apple Blossom ekonomiflaska kunde inte visas pga att den är för ful.








Matilda = dramaqueen

Samtal med Matilda om vad som hänt i veckan:

"Jag hittade en gammal godis som legat i jackfikan i typ ett år. Jag åt upp den. Ja, det är väl typ det som har hänt..."


Ett års väntan är över;



Julen är äntligen kommit till Ica Maxi!
BJÄLLERKLANG!







Mia gillar också julen på maxi...


stalker


Hoppade in i mikaels och mias basgrupp idag och satt och arbetade i trehundra år. Skittråkigt seminarium om skittråkig beskattning av *snark* näringsverksamhet.  Sådana här smygkort tar Mikael på mej när jag leker seriös juriststudent.....





ibland lönar det sig att vara halv jurist

"konversation" med bajsgrannen som snott min parkering inklusive motorvärmare:

- Ursäkta!!! Du har fan inte tillstånd att stå där! Ser du den skylten? Ser du vad som står på den? Kan du läsa? Annars kan jag läsa det högt för dej, det står FÖRHYRD PLATS! Vet du vad det betyder? Ha? Det betyder att du inte får stå här i tre jävla dygn och nalla min motorvärmare! Vet du hur mkt pengar jag betalar för den här platsen! Våga fan inte flytta på dej nu! Hyresvärden och securitas är på väg! Va man nog att vänta till de kommer! Tusen spänn kommer det kosta dej att stå där, inte så kul va! vaddå du inte visste att du inte fick stå där? Det skiter jag fullständigt i, det spelar ingen roll! Jag är fan jurist, jag vet mina rättigheter! *tio minuter senare* Okej, då gör vi så här att antingen väntar vi tills securitas kommer så blir du debiterad på 1000 spänn eller så ska du ersätta mej med en månadshyra av parkeringen OCH ta bort all snö från min bil och skotta runt omkring den så att jag kommer fram!

- vilken jävla granne man har....



I love hajk







Grattis världens bästa David


Som fått jobb i Kina! Du är bäst!





halv jurist


Idag har halva höstterminen gått vilket betyder att jag numera kan benämna mej som halv jurist! Så, ett stort grattis till mig själv och alla andra i min klass!



håkanbråkan


Jajamen, Håkan levererade verkligen igår kväll! Och med konfetti i håret kan jag säga att det här var den absolut bästa håkankonsert jag varit på (och då har jag varit på en hel del)! Med ett fullsatt skandinavium där 10 000 står upp och dansar i över tre och en halv timme kan det ju inte bli annat än lyckat! Så tack håkan för att jag nostalgiskt fick drömma mig tillbaka till den tid då jag var fjorton och dyrkade dej mer än mej själv.  

Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din.








frukostmys med helena


Helena ringde och väckte mej imorse med beskedet att hon var på väg till mej för att joina mej under frukosten. Gud, så mysigt vi hade. Världens underbaraste frukost med världens underbaraste Helena. Nu sitter vi och tar igen två månader och har det så bra som man bara kan ha det med sin allra bästa vän....





Kroatien sommaren 2009.



skene

Ja, då var man äntligen tillbaka efter två och en halv månad i umeå. Och gud vad underbart det var att komma hem. Ingen snö så långt ögat kan nå och ljust ända in på småtimmarna.
Mottagandet igår var så mysigt som det bara kan bli när man inte träffat de man tycker om på evigheter. Kvällen tillbringades med familjen, baileys, jenny, david, helena samt ben&jerry.

Under min första dag i skene har jag hittils hunnit med ett välbehövt besök hos min frisör och som vanligt blev min första reaktion "Hur kunde jag varit så där ljus i håret tidigare?" Nu är det iallafall betydligt mörkare (thank god) och trehundra mil kortare. På ett ungefär.

Nästa punkt på schemat idag blir att skaffa en ny mobil för att sedan umgås med david. Ikväll blir det antingen mys med jenny eller middag med emma och mikael. Eller både och.






bara 20 timmar och 54 minuter kvar...








dagens fråga;

Vid vilken ålder slutar man säga att man ex. är 7 och ett halvt år?

Detta diskuterades under dagens lunch med sötjohan, mia och lisa. Om inte jag minns fel var det väldigt viktigt att få med detta halvår när man var liten och någon frågade hur gammal man var...frågan är när det inte anses viktigt längre. Knepigt.


/Ida, 21 år och 3/4-delar 


 


packapackapackapacka

Eftersom det är över två månader sen jag träffade nära och kära har jag bokat biljett och flyger hem till skene imorgon. Det ska bli fantastiskt härligt att träffa david, helena, jenny och familjen....
Just nu har jag paus i mitt packande och provar mitt nyinköpta nagellack I´m Saint med Daniel Adams-Rays låt  "Gubben i lådan" i bakgrunden.

Ikväll bär det av till Mia för att käka satsumas till vi spyr.

Adios!


mia bjuder mej på middag


- Får jag bjuda dej på middag imorgonkväll?
- Varför det? Vad har jag gjort? Har jag gjort nått dumt?
- Nä...mer att min creme fraiche går ut i övermorgon...





jag är för snygg för denna världen



"Asså om inte jag får killar i den här klänningen är det fan inte mej det är fel på..."




Voila!

Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid,  Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid,  Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid, Arvid.


En god vän till mej, tillika granne/klasskamrat/f.d basgruppsmedlem/whatever klagade nyligen över att han aldrig omnämns i min blogg. Fiffig som jag är har jag lyckats råda bot på det. Ibland överträffar jag verkligen mej själv =) 





glögg


"Att dricka glögg utan mikael är som att tvätta utan sköljmedel."

Ibland får jag till det.



städning


Städar med Sunes Jul i bakgrunden - ibland är livet underbart...



RSS 2.0