Umeå är bäst på marknadsföring

Klädaffären "Gregers - mode för medvetna män" har fått konkurrens;

"Oves herrmode" - gud vad upphetsad jag blir.
Oh Ove take me now.


ovännen/konkurrenten/hatobjektet/younameit #1






Belöning

Som belöning för att ha stått ut med den här tråkiga ekonomikursen bokade jag och Lisa in en resa till sthlm. Från början var det bara jag som skulle ner för att gå på ett möte med DO men jag lyckades charma med mej Lisa och Voila! så blev det visst en shoppingresa!

Jag har suttit och pluggat i skolan idag igen. Mindre kul. Eller det är kul när det går bra. Det paradoxala är att det inte går bra särskilt oofta. Känner dock att jag börjar få koll på det där med självkostnadskalkylering nu...alltid något. Borde sätta mej och plugga vidare..tenta på fredag.

Fick äntligen min Vännerbox på posten idag. Har velat ha den i tio år. På tiden att unna sig den också. Väldigt mycket unnande och belöning så här års...men så är det när man vairt sjuk i två veckor och bara umgås med siffror och tabeller om dagarna.

Stockholm på tisdag alltså...nu lite mer plugg!





Baj, baj!




Inatt drömde jag att jag körde sopbil.

Sen vaknade jag.

Varit på skolan och pluggat hela dagen idag. Har försökt lära mej allt om allt. Är så trött på ekonomin snart att jag kan kräkas. Längtar till fredag då den här kursen är slut. Då ska jag och mia parta loss och hitta en man med boxershorts till mej. I cant wait.


Tack för kaffet - över and ut.





umeå - en annan del av världen.

I lördagsmorse stod det en stor grill på taket på min bil. I lördagsnatt rökte juriststudenter marijuana utanför min dörr. Kl 02.35 kom polisen och utrymde grannens efterfest efter "inkomna klagomål". Är detta de nya definitionerna på studentliv?

Troligen inte.



Party, party.


loverbirds


Jag har varit som en zombie de senaste fyra dagarna. Har haft feber varannan timme och sovit på tok för mycket. Dags att bli frisk och ta tag i sitt liv med andra ord för nu är jag trött på det här! Jag har ändå försökt att plugga så mycket det bara går trots min zombiesjukdom. Skriver företagsekonomitentan på fredag så håll tummarna för det behöver jag! Sen är det även bestämt att min fina syster kommer upp om två veckor. Jag ska innan dess försöka hinna ner en sväng till sthlm för ett möte och så drar ju skatterätten igång. Men nu måste jag bli frisk. Jag har inte haft feber sen jag var fyra år och planerar inte att ha det särskilt länge till. Och för att övertyga mej själv om att jag egentligen är en frisk, fräsch, sofistikerad kvinna med mascara och uppsatt hår: 



Sicilien 2010. Iklädd sommarens finaste klänniing från favoritaffären Urban Outfitters.



Jag saknar min älskade Helena




Midsommar 2010.


arga leken och snor

När jag vankade imorse kunde jag inte andas. Eftersom jag är hypokondriker av ganska hög rang kunde man kanske tro att jag trodde att jag drabbats av andnöd men nej, nej. Då jag även besitter en ganska hög intelegens förstod jag genast att det var förkylningen som hade förvärrats. Skulle gått upp vid 07.00. Låg kvar i sängen och tyckte synd om mej själv till 09.45. sedan gick jag upp och åt vindruvor till frukost.

Installerade skype för femtioelfte gången igår. Satt sedan hela kvällen och körde "arga leken"  med david. Jag vann. Hög underhållningsfaktor.




Spontan reaktion; Whoot?

"Det här med ekonomi är ungefär detsamma som med groddar. Det är inte gott men det är gött att ha!"

/ Lärare i företagsekonomi



te och biggest loser

Gud vad känslig man blivit. Sitter och dricker te och tittar på biggest loser och gråter när folk blir eliminerade och åker ut! Måste ha med min förkylning att göra...

Te. Jag tycker egentligen inte om te. Dricker det enbart när jag är förkyld. Allt annat an citronte smakar tulpanvatten. Inte gott.


val, val, val, val, val, val, val, val...

Okej. Nu har jag legat och sovit i min säng i tre dagar. Och nu, nuuu börjar jag känna livsglädjen igen. Haha, låter som jag legat deprimerad i ett halvår men nej, nej; jag har bara varit tokförkyld. Känner att det är dags att ta tag i livet nu med tanke på att jag har mycket att ordna med min DO-anmälan av universitetet och att företagsekonomitentan närmar sig med STORSTEG. 

Valdag idag med. Har tittat på valdebatter i två månader nu och har kommit på att man inte blir ett dugg klokare hur mycket man än tittar. Jag brukar andå fokusera på så konstiga saker, typ vem av Björklund, Reinfeldt eller Hägglund som har finast slips (Ohly har aldrig slips), hur många gråa kavajer Maria Wetterstrand har, hur Mona Sahlin kan tycka att det är snyggt med så mycket kajal och hur mycket Peter Eriksson liknar skogsmulle....

Trots gråa kavajer och skogsmulle-look-a-like röstade jag på miljöpartiet. Heja heja!



  

Ge mej!!!!



Jag har redan två skinnjackor men oh my gaadh vad jag vill ha denna!
Mina andra två är ofodrade och av en kortare modell, kan jag motivera ett nytt inköp med de argumenten? Knappast. Drömma går ju.



En gång Håkangalen, alltid håkangalen

När jag var fjortis, gick i högstadiet, sminkade mig fult och var allmänt pubertetsjobbig och vilsen var jag döttskär i håkan och hans musik. Allt började egentligen när jag av en slump hamnade längst fram på en gratiskonsert vid invigningen av nyrenoverade teatern vid avenyn i göteborg. Blev intervjuvad av Göteborgs Tidningen och pang! så var man såld. Några Håkankonserter senare var jag fortfarande lika såld på hans musik och köpte vartenda nytt album - till och med innan de släppts på riktigt. Jag är ingen fjortis längre och har kommit ifrån min håkankärlek. Idag förbeställde jag ändå hans senaste album och i november ska jag gå på hans 10 års konsert. Gammal kärlek rostar aldrig.





Håkankonsert, Liseberg 2006.


Håkans bästa låtar;
Nu kan du få mig så lätt
Bränno serenad
Gårdakvarnar och skit
För sent för Edelweiss
Min Huckleyberry Vän
Ramlar
En midsommarnattsdröm
Det är så jag ser det
Kom igen Lena
Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din






 


sjuk

Och ungefär så här roligt tycker jag det är att vara febrig och sjuk.




Utstrålning, lycka, glädje....!

Att vara tokförkyld för iallafall med sig en fördel; man får en såndär sexig hes röst - me like!


Livet är en fest!

I dont think so. Dagen började med att jag vaknade med en jätteförkylning. Efter lite om och men kom jag ur sängen och skulle i sedvanlig dra upp mina persienner. Då går persiennsnörert och hela skiten sönder. Så nu sitter jag här, sjuk och bedrövlig och med söndriga persienner!

Livet är en fest men inte FAN är jag bjuden!





Företagsekonomi kombineras med choklad






Dagens konversation med matilda del 2;

- Om du vill så kan vi väl titta på filmen Coco Chanel...
- Näääääääääääääääääääääääääää
- Jo, men lyssna här. Så här står det på förpackningen; "måste ses".



dagens konversation med matilda;

- Jag har ingen bra dag...
- Jag har aldrig några bra dagar.


uppraggad av en mars

Idag när jag och mia stod i lunchkön på HUM-huset kom det fram en engelsktalande främlig och tittade på mig och mumlade något ohörbart. Sedan frågade han om jag förstod engelska och berättade sedan att han tror och känner att han och jag skulle vara fina och passa bra ihop. Sen räckte han över en mars (chokladbiten) varpå jag frågade varför jag skulle få den. För att du är så söt svarade han då och log.

Lite vardagsromantik sådär i lunchkön skadar aldrig....och chokladen var betydligt godar än min dyrea pastasallad.


Det är förresten alldeles för mycket russin i min fruktmusli. Det blir sådär äckligt sött.

jag är så j*vla huslig

Idag har jag invigt mitt strykjärn som jag köpte för två år sedan. Halleluja!
Jag önskar att jag kunde säga att jag och mitt strykjärn är en oslagbar kombination men riktigt så är det inte. Det där med strykning är inte någon av mina naturbegåvningar....jag tillhör nonirongeneration and thats it typ.

Matilda är riktigt duktig på att stryka. Hon har lite strykmani tror jag. Strykjärnsfetish. När vi var i sthlm i somras hade hon letat fram ett strykjärn och en primitiv strykbräda innan jag ens kommit in i hotellrummet.



I wanna be there and walk in the sun

Lyssnar på Cindy Laupers Girls just wanna have fun och tittar på bilderna från resan till Sicilien jag och resten av famtastic five gjorde i somras...













































syskonkärlek på facebook



Emma är världens finaste syster. Hon betyder allt för mej.





Puss, till gulle från nusse.


Frustrationsinlägg

1. Jag hatar ämnet vi läser i skolan just nu. Siffor och jag går inte ihop. Jag är en ord människa. OOOOOOOOOOORD!
2. I fredags skulle jag på ett läkarbesök. Vär där i god tid men eftersom de bygger om hela umeå för botnbiabanan inklusive halva sjukhuset så hittade jag inte till avdelningen. När jag väl hittat dit tar jag en nummerlapp och väntar på att få anmäla mej i receptionen. Mitt numer ropas aldrig upp. det sitter nämligen ingen i receptioenen. Väntar ytterliggare 20 minuter och hittar sedan en lapp på anslagstav lan där det står: " om du inte blivit uppropad inom femton minuter, var god gå till receptionen". vad fan spelar dte för roll om jag går till receptionen när det ändå inte sitter någon där? När tantjäveln äntligen kom visade jag upp sjukblablabla-kortet som intygar att jag inom loppet av ett år har betalat 900 kr vid olika besök på sjukhus vilket betyder att det här besöket skulle vara gratis. V'änta lite, säger receptionisten då, det här kortet gick ju ut igår. Du får betala 300 spänn. Fuck you tänkte jag och betalade.
3. Mitt kontokort är sönder. När jag ska belala med det behöver jag varken skriva under något eller trycka in min kod. Det står bara: köp godkänns. Känns fruktansvärt tryggt.
4. Inte en enda jävla tv-apparat funkar i hela kvarteret! Och just i kvälll, just ikväll som jag så extremt mycket kände att jkag behövde titta på tv.

Vad har jag gjort för fel? Varför hatar Gud mej så mycket?

Nu ska jag äta chokladmuffins, titta på satc och tycka synd om mej själv.


en rolig rubrik

Ny definition på höstdepression: när höjdpunkten på dagen är att gå in på H&M:s hemsida för att se om det kommit in några nya nyheter. Vilket det oftast ändå inte har.










asså


"Det är jobbigt att vara så jävla lyckad som jag är."




time to face the truth

Igår kväll innan jag skulle somna funderade jag över varför man läser bloggar. Jag kom fram till att det finns tre olika anledningar till varför man vill läsa:

1. antingen så är man så fruktansvärt intresserad av bloggarens liv att man bara måste få veta vad han/hon ätit till lunch

2. eller så lever är man så dum i huvudet och tror att bloggarna är exempel kvalitativ underhållning

3. eller så har man helt enkelt ett så fruktansvärt tråkigt och händelselöst liv själv att man måste leva sig in i andras för att känna sig uppskattad.

Visst är det tragiskt?



 

ingen picasso här inte..

Jag funderar på om jag skulle skaffa mej en hobby. Typ lära mig spela ett till instrument, gå en keramikkurs eller lära mig måla i akvarell. Sanningen är den att jag är så fantastiskt makalöst skitdålig på att måla och teckna. Med en mamma som är designer kanske man förväntas ärva iallafall en enda ynka liten konstmnärsgen men icke sa nicke. Inte ett skit fick jag..jag kan knappt rita ett rakt streck utan att det påminner för mycket om ett U. Jag är kass.

Jag fick min pappas pappersgener istället. Jag tycker om papper. Kanske kan skaffa en pappershobby - typ göra pappersflygplan. Men usch så tråkigt. Ska man verkligen tvinga sig till att skaffa en hobby? öär det inte sånt som ska komma naturligt?

Jag gillar nagellack och sköljmedel. Det får bli min nya hobby. Att måla naglarna och sniffa sköljmedel.

Nu ska jag återgå till mitt nybryggda gevaliakaffe och öppna ekonomiboken. Siffror har ungefär lika stor utstrålning som en vit missfärgad hink med grå sand. Och jag har ungefär lika mycket utbyte av siffror och tabeller som av ett turkiskt uppslagsverk. Dags att iallafall försöka tänka positivt.






RSS 2.0