Fantastic5








20 år av vänskap. Pure love.




Kärlek




Vintertid

Vad var det för idiot som uppfann vintertiden egentligen? Jag menar, var det verkligen nödvändigt att göra årets mörkaste månader ännu mörkare? Var det det? Jag bara frågar?


Nu gick jag in i en kris.



Det är jobbigt att vara så förbannat lyckad som jag är



Bara något som just slog mej....





gitarrkärlek

När det kommer till mitt gitarrspelande så går det verkligen i perioder och därav går utvecklingen inte i blixtfart framåt direkt. Alltid när jag haft en längre tids uppehåll får jag ett infall (oftast mitt i natten) och sätter mej och börjar spela till grannarnas stora glädje.  Nu har jag haft ett uppehåll på 3 månader ungefär och känner att det börjar klia i fringrarna. Det dumma med att ha så långa uppehåll är att man får så satans ont i fingrarna när man börjar spela. Jag har därför satt på ett "fem-myror-är-fler-än-fyra-elefanter - plåster" på varje finger i förebyggande syfte.

Just nu sitter jag och filar på fingerspelet till Pinks Mr president och efter tre timmars i härdigt övande med tre-myror-är-fler-än-fyra-elefanter-plåster börjar man iallafall ana vilken låt det är jag försöker spela.




Skit gammal bild men vem bryr sig?


mobilhelvete


Inte nog med att högtalaren pajat så att jag inte hör när telefonen ringer. Nu kan jag inte ringa annat än nödsamtal på skitmobilen från helvetet. Snälla, ge mej en ny.  

(Och nej mikael och lisa; jag tänker inte köpa en iphone).



gissa vem som är med i media...

igen?

http://www.svenskhandikapptidskrift.se/index.php?page=archives&year=2010&month=10&news_id=903 



Man kan inte veta allt...





Ett litet konstaterande


Somliga påstår att jag är kass på att köra bil. Andra säger att jag är en duktig förare (för att kvinna) medan vissa tycker att jag kör helt okej bil.  Jag tycker jag kör för jävla bra om än lite för fort. Iallafall. Så gott som varje dag är jag nära att ha ihjäl två studenter på väg till universitetet. Efter att jag noggrant studerat fenomenet "studenter utan självbevarelsedrift"som antingen är på väg till universitetet till fots eller på cykel har jag kommit fram till följande;

Studenterna i umeå har antingen:
1. inget emot att bli ihjälkörda på väg till skolan
2. inget emot att bli ihjälkörda på väg hem från skolan



Så, här kommer ett litet tips från mej för att försäkra er tillvaro så att ni inte dör innan ni hunnit betala av era studielån;
Skit i cykeln. Det är vinter ute nu, VINTER! Typiskt norrlänningar att tro att man kan cykla året runt. Men gissa vad? Det kan man inte! Det är snöigt, moddigt och glashalt! Förvånansvärt upprörande att en simpel sörlänning som jag ska behöva upplysa er om detta uppenbara faktum! När ni slängt av cykeln i något sunkigt förråd kan ni ta på er heelsen (gärna 12 cm och uppåt) och stampa sönder era mp3-spelare. Detta av den enkla anledningen att människor som lyssnar på musik samtidigt som de är ute och promenerar löper 100% större risk att bli påkörda av en bil. Dessutom så är reflex en jävligt bra uppfinning. En väldigt användbar uppfinning också. Särskilt om man bor i Umeå där det är konstant mörkt fem månader om året.

Så. Nu ska jag ut och köra lite bil....Ha.ha.ha.



En dålig dag

får muntras upp av ett helt oslagbart kort från i somras. Taget runt 04.00 efter en utekväll i gbg. Det ligger fortfarande kvar salta pinnar i min handväska från den kvällen. Me like!







Iphonesensaion

Wohoo!!!jag håller i en iphone!!! Och inte bara det, jag bloggar från en iphone! Framtiden har nått mej! Jag känner mig väldigt High tech! Men shit vad lång tid det tar att skriva. Nu ska jag ge tillbaka Mikael sin kära iphone o fortsätta se bonde söker fru.

Pojken 2 år!



Bäbisbild


morotskaka

Jag har upptäkt att min gode vän Mikael är en väldigt social människa med extremt många intressen, aktiviteter och åtaganden. Mikaels schema får mitt schema att se väldigt tomt ut. Det får mitt liv att verka fruktansvärt innehållslöst....

Idag har jag iallafall (om man jämför med typiska Ida-dagar och inte Mikael-dagar) gjort jätte mycket saker. Dagen började med basgruppsarbete inför morgondagens seminarie. Efter lunch bar det av till affären för att handla. Mikael ringde och var fikasugen så vi for ner till stan. Efter en morotskaka och en latte machiato åkte jag hem nöjd över dagens "alla" aktiviteter. Mikael hade säkert hundra aktiviteter till han skulle hinna med under kvällen. Vad jag vet skulle han festa med en massa utbytesstudenter. Mitt enda mål för kvällen var att se bonde söker fru. Vid halv nio kom jag på att det inte går förrän imorgon.

Är jag tragisk eller vad? Möjligt men jag är rätt söt.




Njut



Amanda a.k.a Hajen - Scapegoat
Helt under bar röst, lyssna och njut!


Fråga;

Hur kunde jag göra mig av med den här klänningen? Jag måste vara dum i huvudet.




Underverket är från Ida SJöstedts vårkollektion 2008.



jag är grym

Jaaaaaaaa! Jag har äntligen lyckats! Efter 325 misslyckade försök har jag äntligen lyckats tillaga lasagne! Jag sprudlar av lycka och är extremt stolt över mej själv. Jag kanske inte är så kass på att laga mat trots allt?


Nu ska jag käka världens godaste lasagne och sedan bär det av till mia för att umgås med henne och sötjohan.  Adios!







ateist javisst

Jag måste bara lägga upp artikeln som andreas visade mej idag. Efter att ha läst den kom jag på att den visst var riktad till en av prästerna i min hemkommun vilket gör den ännu roligare att läsa. Jag tycker det är skrattretande att många präster kämpar så starkt för att just vissa regler  i Bibeln ska efterlevas och prompt finnas kvar i tre miljarder år. Ett skäl till  varför jag är ateist är för att jag anser att man inte kan efterleva en bok som skrevs för flera tusen år sedan. Tänk själva om vi hade fortsatt tillöämpa de "lagar" som fanns på medeltiden. Det hade varit helt befängt. Ändå väljer många att följa en bok som är ännu äldre och diskriminerar 90% av befolkningen.






Gå in på länken för att läsa artikeln!
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs415.ash2/69297_10150297326085296_564530295_15185414_2061845_n.jpg


jag vill kräkas

på socialstyrelsen i mark.

Jag skämdes verkligen över att komma ifrån Marks kommun när jag såg Uppdrag gransknings repotage om "De förlorade barnen". Repotaget handlade om hur socialstyrelsen i mark fråntog ett familjehem sina fosterbarn. Barnen blev placerade hos sin biologiska mamma och dennes högt kriminella man.

De inteligensbefriade tjänstemännen i socialstyrelsen är inget annat än inkompetenta bönder utan verklighetsuppfattning. Och jag skäms. Jag skäms.


Mat, del 2

Resultat av tillagningen ut av "världens måltid": tredje gradens brännskador på vänster hand efter att ha hällt kokande vatten över handen. S.M.A.R.T.

Kontentan av det här då; Jag kommer aldrig lära mig laga mat.


 


Mat

Jag tänkte försöka på mej det där med matlagning nu. Lets face it - jag suger på att laga mat. Jag kan inte ens tillaga en skål med fil och flingor. Jag önskar att jag skämta när jag nu låter meddela att jag de senaste 6 veckorna enbart levt på en maträtt - pasta med champinjon och skinksås. Det är så himla gott att jag inte vet vart jag ska ta vägen. MEN. Läget är inte hållbart längre; jag måste lära mig laga mat. Så nu ska jag gå och ställa mej vis spisen som värsta husmodern och laga till världens måltid!

Och nej, det blir inte pasta med champinjon och skinksås.....

 

LYCKA!

Julen har kommit till maxi! Man kan numera köpa glögg! Min tre dagar långa depression försvann snabbare än blixten så fort jag fick syn på flaskorna! Jag älskar livet. Och glögg.


ÄNTLIGEN!!!



Efter fyrtio års letande har jag äntligen hittat den; den perfekta röda kappan!
Trots att världens sötaste kille på carlings sa att jag såg ut som en karamell har jag
 fått för mig att jag ser ut som en helvetesdyrkande satanist
i  svarta och mörkblå kappor. Men nu är det slut på eländet, ska bara hitta en återförsäljare
 i närheten sen är den min!


hej hypokondri

Städade i min handväska idag och fann en skrämmande mängd (repetfria) läkemedel. Kanske dags att söka hjälp för min hypokondri snart?
 


my sister everyone




Emma är fyra år äldre än mej. Ändå är det många som tror att det är jag som är äldst. Jag undrar varför? =)


sommarminne



Jag råkade bränna ena foten i somras. Det blev ett jämt och fint resultat.


hemlängtan

Nu börjar jag längta hem till familj och vänner. Jag börjar alltid göra det när den första snön kommer för då påminns jag över att vintern står för dörren. Det kanske låter lite konstigt men så är det. Jag hatar snö och norrländsk vinter av hela mitt hjärta o jag förstår inte hur norrlänningar är funtade. Det roliga med norrlänningar och deras kärlek till vintern är att de tar så fruktansvärt illa upp, ja nästan som att man förolämpar dem personligen, om man talar illa om norrland. Men faktum kvarstår, norrland suger på vintern och enda anledning till att norrlänningarna inte fattat det själva än är för att de helt enkelt inte vet bättre. Jag menar, det finns faktiskt en anledning till varför norrland är låååååååååångt ifrån tätbefolkat.

Den 4 oktober åker jag till skene för att fira Håkan Hellströms 10 års jubileum. Nedräkningen har därmed börjat.


min tondöva granne kommer succesivt göra mig döv

Som en väldigt duktig, erfaren och högt betygsatt flöjtist kan jag bestämt låta medela att; Nej, min granne kan definitivt inte spela tvärflöjt och är inte ens i närheten av att kunna ta en enda ton rätt. Det finns en oskriven regel som säger att man aldrig ska spela instrument med en nivåfrekvens över 2 decibel i 25 kvadratmeter stora lägenheter utan isolering. Ännu mindre försöka lära sig spela. 

För en sekund trodde jag att jag drabbats av kronisk tinnitus. Men nej, det var visst min tondöva granne med för mycket fritid som upptäckt höga C.




 

Den 14 oktober kom snöhelvetet






No comments neccesary.

/Jag hatar norrland


Gulle

Igår kväll var jag och emma och åt på costas. Jag tror vi har en speciell gen som gör att vi båda älskar sovlaki. När vi kom hem tittade vi på några vänneravsnitt och sedan ville emma gå och lägga sig. Det märks att jag är nattugllan i familjen. Jag kan vara uppe hur länge som helst och blir aldrig trött. Å andra sidan är de jag som ligger och sover i sängen till två på dagen också...

Idag är det Emmas sista dag i umeå. Alltid lika kul att ha henne här. Idag bad hon mej sluta andas "så konstigt" och igår lärde hon mej hur man hittar den bästa gurkan i grönsaksdisken på maxi. Just nu har hon satt sig för att plugga patologi vilket jag lärt mig betyder "läran om sjukdomar". I fredags tvingade hon mej kolla i hennes läskiga läkarbok på en massa döda bebisar. Jag satt tio meter bort och låtsades se de äckliga bilderna. Uscha.



Jag tror att Emma kommer bli en bra läkare. Faktumet att hon är läkarstudent och jag är hypokondriker av ganska hög rang är dock ingen bra kombination.





Shoppingdag!

Det satt fast trehundra prislappar på hjulen på tudor efter min och emmas tur i stan vilket vittnar om vilken sjuhelvets bra shoppingdag vi haft!  Lite stressig men annars helt perfekt. Lyckades som vanligt skrika mej förbannad på alla hänsynslösa människor, shoppa alledeles för mycket och dricka aldeles för lite. Jag var även tvungen att gå runt som en töntig fjortis med solbrillor i molniga umeå då mitt immunförsvar verka ha gått nuts. Jag ser ut som jag har suppit kónstant i fjortondagar och sedan blivit nedslagen av tre män med svart bälte i någon jävla kampsport. Jag försökte förbättre outfitten med lite fint läppglans.

Tur att emma är här. Jag skrattar så jag gråter när jag umgås med henne. Just nu håller hon på att spy svordomar åt min micro och inatt klagade hon på att jag vände mej om i sängen för högt.




lillasyrran med långt hår




Och så här får jag reda på att Emma lånat kläder av mej. 


sthlm by day

Händelserik dag igår. Den började med att jag och Lisa fick vänta på ett försenat flyplan som skulle ta oss till Stockholm. Efter två timmar kom vi äntligen iväg. Väl framme i sthlm tog vi en taxi till DO:s huvudkontor för att sedan ta oss till drottninggatan för lite shopping. Vi hann gå en kilometer innan vi upptäckte att vi antagligen gått åt fel håll. Väl på drottninggatan blev det lite snabb impulsshopping för att sedan dra tillbaka till DO:s kontor. När mötet var slut blev det bråttom så vi stack snabbt tillbaka till affärerna och haffa sedan en taxi som tog oss till bromma flygplats. När jag kom hem vid 22 var jag tröttare än tröttast. Gick ut på internet och upptäckte att artikeln kommit ut på vertex hemsida (http://www.vertex.nu/index.php/nyheter-hem/okt10/Student-DO-anmaler-Umea-universitet.html) och att tentaresultatet kommit ut! Och guuuuuud vad skönt att ha klarat ekonomikursen så att man nu kan lägga den bakom sig!

Imorgon står seminarie på schemat och sedan blir det en tripp till mia som dessvärre ligger kvar på sjukhus med spikar i foten och gipsat ben. Därefter blir det storstädning av lägenheten då syrran kommer upp på fredag morgon.

So long rockers.




IdahjärtaMia

Mia är en av mina absolut finaste och bästa vänner. Hon är en av de snällaste  och omtänksammaste människorna jag mött. Hon är hjälpsam, skitsnygg och bakar världens godaste bullar. Jag är lyckligt lottad som får ha henne som vän!

Krya på dej älskling.





Bye bye företagsekonomi

Tentan till världhistoriens tråkigaste företagsekonomikurs är nu skriven vilket firades med Mikael och Mia på Rex. Vaknade 12 dagen därpå av det "dagligasamtalet" från favorithelena som var ute och gick en trehundramil lång promenad i storm och ville ha någon att prata med. Och hon väckte mej i sista sekund. Jag drömde v'ärldens hemskaste dröm: jag drömde att jag klippt av mej allt hå¨ret till en ful 90-tals frisyr. I drömmen hade jag precis drabbats av en ångestattack innan telefonen ringd eoch jag vaknade. Anywej,  klev upp ur sängen vid fyra efter att ha kollat på trettio vänner avsnitt och började städa lägenheten som förfallit under de senaste dagarna. SjukgymnastMaria, som jag inte träffat på ett år, kom över med vin vid halv åtta för att ge mej en update över dte gågna årets händelser. Mycket trevligt och mycket mysigt. Nu ska jag somna till ett vänneravsnitt....




RSS 2.0